Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αναγνωστάκης: Πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη έναντι ποινών στους χρήστες ναρκωτικών

Ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της ψήφισης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων».

Στην τοποθέτηση του, στάθηκε θετικά στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στηρίζοντας την άποψή του, στη θετική κριτική που έλαβε το νομοσχέδιο από 17 φορείς κοινωνικού και επιστημονικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής δήλωσε: «Η κοινωνική αποδοχή που χαίρει το συγκεκριμένο νομοθέτημα αποτελεί το σημαντικότερο διαπιστευτήριο για να επιβεβαιώσει ότι αυτό κινείται σε θετική κατεύθυνση».

Χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν σύμφωνα με τον βουλευτή, η αποδοχή, εκ μέρους του Υπουργείου, των τουλάχιστον 30 βελτιωτικών προτάσεων.

Τοποθετούμενος για τον πυρήνα του νομοσχεδίου ο Βουλευτής ανάφερε πως εξαιρετικά σημαντικά είναι:
  • Η επικέντρωση του νομοσχεδίου στην αντιεγκληματική πολιτική με κέντρο τη θεραπευτική αγωγή.
  • Η ισορροπία του τρίπτυχου, πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη  που υπερτερεί έναντι των ποινών για χρήση.
Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του, κάνοντας αναφορά στις ειδικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και ιδιαίτερα στα εργασιακά και στις διατάξεις που αντιμετωπίζουν την διαφθορά στην δημόσια ζωή του τόπου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...