Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η ΔΗΜ.ΑΡ δίπλα στους εργαζόμενους του Τσιμεντάδικου Χαλκίδας

Με μια απλή ανακοίνωση μιας σελίδας, η  εταιρεία LAFARGE αναγγέλλει την οριστική παύση εργασιών του εργοστασίου στη Χαλκίδα. Καλεί δε τους 236 εναπομείναντες εργαζομένους, να προσέλθουν για «διαβούλευση» με την εταιρεία, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κάθε δυνατής λύσης που θα περιορίσει τις προσωπικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου. 

Η σύνταξη του κειμένου αυτής  της ανακοίνωσης μας δημιούργησε  έντονους προβληματισμούς, ιδιαίτερα  σήμερα που η χώρα μας βιώνει τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική  συγκύρια. 

Επειδή το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας ανέπτυξε μια παράλληλη ιστορία με την πόλη και τους κατοίκους της από το 1926, αποτέλεσε το 2ο παραγωγικό πόλο τσιμέντου στη χώρα και συσσώρευσε σοβαρή κερδοφορία κατά την διάρκεια των χρόνων, θέλουμε και απαιτούμε η εταιρεία, να γνωστοποιήσει στους πολίτες της Χαλκίδας τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς της.
Εμείς και η κοινωνία της Χαλκίδας, θα παραμείνουμε δίπλα στους εργαζομένους που οδηγούνται στην ανεργία. 

Θα παρακολουθούμε από κοντά  τις εξελίξεις συμπορευόμενοι με τους εργαζόμενους στην προσπάθεια να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και η συνέχεια της λειτουργίας του εργοστασίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...