Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η Περιφέρεια στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΓΕΤ

Προ ημερησίας διατάξεως, παρουσία των εργαζομένων της ΑΓΕΤ συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο, οι εξελίξεις στη λειτουργία του εργοστασίου που ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του με τις ανάλογες δυσμενείς συνέπειες στις θέσεις εργασίας.

Συνοψίζοντας τη συζήτηση, έγινε αποδεκτή η πρόταση του Περιφερειάρχη που διατυπώθηκε ως εξής:

«Ο σημερινός μας διάλογος ανέδειξε κοινές θέσεις σε ένα κοινό πρόβλημα. Σε ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την Εύβοια, αλλά τη Στερεά Ελλάδα. Η ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων, η απώλεια θέσεων εργασίας προσμετρώνται στη συνολική κατάσταση της Στερεάς Ελλάδας, γι΄αυτό η αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι σφαιρική και συλλογική.

Στο θέμα της ΑΓΕΤ, πέρα από τη συμπαράσταση και τη στήριξη στους εργαζόμενους, να δούμε εδώ, πέρα από τα λόγια, πώς θα είμαστε πρακτικά χρήσιμοι. Γι΄αυτό προτείνω, με τη δική σας συμφωνία :

Να επιδιώξω συνάντηση εδώ στα γραφεία της Περιφέρειας με την εργοδοσία της ΑΓΕΤ και τη συμμετοχή των εργαζομένων και των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Να διαμορφώσουμε συγκεκριμένη άποψη για τις προθέσεις της εταιρείας και να αποσαφηνιστούν τα σχέδιά τους, έτσι ώστε με πολύ συγκεκριμένους όρους να διαμορφώσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Και βεβαίως εσείς ως εργαζόμενοι να αναλάβετε την κινητοποίηση των Δήμων και των Βουλευτών και Υπουργών της Στερεάς Ελλάδας, έτσι ώστε με υπευθυνότητα όλων, να δυναμώσουμε τις κινήσεις μας.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...