Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Λειτουργία στη Νοηματική Γλώσσα για τους κωφούς της Χαλκίδας

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού, με Θεία Λειτουργία την οποία προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία Ιερέων της Πόλης.

Τον Άγιο Μάρκο τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί κωφοί, αφού τον έχουν ως προστάτη τους. Η Θεία Λειτουργία, μάλιστα, μεταφραζόταν ταυτόχρονα με την τέλεσή της στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τον γνώστη Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Η Μητρόπολη Χαλκίδος, εδώ και μία δεκαετία, με την πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την άμεση φροντίδα και ευθύνη του π. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία Σχολής εκμάθησης Ελληνικής νοηματικής Γλώσσης, ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε πρωϊνό στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου υπήρξε και προσωπική επικοινωνία, μέσω της μετάφρασης του π. Ιωάννου, του Επισκόπου με τους κωφούς χριστιανούς .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...