Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιμένει το Επιμελητήριο Εύβοιας στο χαράτσι για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες

Επιμένει το Επιμελητήριο Εύβοιας, μαζί με όλα τα άλλα, να μην καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων σε αυτά, από την 1η Ιανουαρίου 2015, όπως προβλέπει σχετικός νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή, πιθανότατα θα οδηγήσει στην οριστική διάλυσή τους.

Ζητούν από την κυβέρνηση οι καρεκλοκένταυροι του Επιμελητηρίου να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις να πληρώνουν το χαράτσι κάθε χρόνο για να κάνουν ταξιδάκια και να το παίζουν συνδικαλιστές ορισμένοι...
 
"Με τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες οι περισσότερες επιχειρήσεις θα σταματήσουν να πληρώνουν την συνδρομή τους στα Επιμελητήρια (κυμαίνεται από 50 μέχρι 420 ευρώ το χρόνο), με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν ελλείψει χρημάτων" λέει το Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Παναγιώτης Σίμωσης, με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ζητάει να μην καταργηθεί το μέτρο της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Ξεχνά να αναφέρει ο Π. Σίμωσης σε ποιες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτική η εγγραφή και αν ο (... πληρωμένος) συνδικαλισμός που δήθεν κάνουν τα Επιμελητήρια έχει βοηθήσει τους επαγγελματίες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις των Επιμελητηρίων και να μην αλλάξει, μια από τις λίγες σωστές αποφάσεις που έχει πάρει. ΟΙ έμποροι και οι επαγγελματίες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρώνουν και αυτό το χαράτσι!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...