Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Έξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει την Χαλκίδα - Έκανε 14 κλοπές μέσα σε δύο μήνες.

Σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει το τελευταίο δίμηνο τη Χαλκίδα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών και η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.
Συνελήφθη ένας 25χρονος και αναζητούνται ακόμη δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα δέκα τέσσερις περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο στη Χαλκίδα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 25χρονος είχε συγκροτήσει οργανωμένη σπείρα από τον Νοέμβριο του 2012 μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Οι τρεις δράστες πραγματοποιούσαν εξορμήσεις περιμετρικά τις Χαλκίδας, κυρίως πρωινές ώρες και αφού βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι των οικιών απουσίαζαν, παραβίαζαν την κεντρική είσοδο ή τα παράθυρα και  έπαιρναν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και χρηματικά ποσά.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...