Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας στο πλευρό των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Η  Επιτροπή  Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Χαλκίδας,  στα  πλαίσια  του ανοιχτού διαλόγου που έχει ξεκινήσει,  με μαζικούς, συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς και άλλους φορείς, συναντήθηκε την Δευτέρα 10-9-2012, με την Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Εύβοιας, (στα Γραφεία της Ένωσης).

Στη συνάντηση με την Επιτροπή Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας, παρευρέθηκαν εκ μέρους της Ένωσης ο Πρόεδρος κ. Κουρνής Φιλαλήθης, η Γραμματέας κ. Αφράτη Παρασκευή και το μέλος κ. Δερμετζόγλου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε της Εύβοιας, ιδιαίτερα μετά την ένταξη των συγκεκριμένων συνταξιούχων στο Ι.Κ.Α και μετά τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων.
  • Αναφέρθηκε στην απαράδεκτη απόφαση της ένταξης τους στο Ι.Κ.Α, μειώνοντας δραματικά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
  • Με  αυτή την απόφαση «καταληστεύτηκαν»  οι εισφορές τους που έδιναν όλα τα χρόνια της ενεργούς δράσης τους.
  • Επεσήμανε τον εξευτελισμό των συνταξιούχων, οι οποίοι αναγκάζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες ( πολλές φορές και από τις 4.30π.μ. ! )«να στήνονται» στα εξωτερικά ιατρεία του Ι.Κ.Α για να εξυπηρετηθούν.
  • Κατήγγειλε τον μικρό αριθμό των εξυπηρετούμενων (100 ασθενείς – συνταξιούχοι ημερησίως ).
  • Τα προβλήματα εξυπηρέτησης στο Ι.Κ.Α Χαλκίδας έχουν να κάνουν και με τις σοβαρές  ελλείψεις προσωπικού του υποκαταστήματος.
  • Αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα  της προμήθειας φαρμάκων τόσο από τον ΕΟΠΥΥ όσο και γενικότερα, τόσο όσον αφορά το χρόνο παράδοσης, όσο και την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που έχουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι. Παράλληλα επεσήμανε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χρόνιοι πάσχοντες ασθενείς, με σοβαρές ασθένειες.
  • Επίσης έγινε αναφορά στις συνολικές ελλείψεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης του νομού και στιγμάτισε τις πολιτικές των κυβερνήσεων για την διάλυση του Ε.Σ.Υ.
Τέλος έγινε αναφορά από τον Πρόεδρο της Ένωσης στα γενικότερα προβλήματα των συνταξιούχων, όσον αφορά το επίπεδο και την ποιότητα διαβίωσης τους, όταν η σύνταξη θα καταλήξει στα 450 €! Τόνισε,  ότι  «ούτε με δανεικά και με βερεσέ δεν μπορεί σήμερα ο συνταξιούχος να ζήσει με αξιοπρέπεια !»
Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Εύβοιας  ενημέρωσε για την συνολική δραστηριότητας της, για την έκδοση της εφημερίδας της, για τις παρεμβάσεις σε φορείς, κόμματα, υπουργούς και αναφέρθηκε ότι η όλη δραστηριότητα της στηρίζεται αποκλειστικά από το υστέρημα των συνταξιούχων.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας– Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Χαλκίδας, αναφέρθηκε στην παρούσα πολιτική κατάσταση και υποσχέθηκε να προωθήσει τα αιτήματα στη Βουλή, αλλά και να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Λαό της Χαλκίδας και συνολικά της Εύβοιας. Συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η συνάντηση, με στόχο την συνάντηση μαζικών φορέων ,για το συνολικό πρόβλημα της Υγείας  στην Εύβοια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...