Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΟΣΑ : Να φύγουν από το Δημόσιο όσοι είναι πάνω από 50 ετών

Μια έκθεση του ΟΟΣΑ που αποδεικνύει ότι το προσωπικό του Δημοσίου είναι γηρασμένο σε σχέση με το 2003 και ζητάει να απολυθεί έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος αναζητά τρόπους για να απομακρυνθούν 150.000 υπάλληλοι ως το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής η έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι το 38% των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης είναι ηλικίας 50 ετών και άνω, σε σύγκριση με το 23% του 2004 και ότι εξ αυτών η πλειοψηφία εργάζεται στο Δημόσιο για περισσότερα από 20 χρόνια.
Σύμφωνα με την έκθεση απαιτούνται περισσότερες και γρηγορότερες απολύσεις υπαλλήλων άνω κάποιας ηλικίας : «Οι μακροχρόνιοι περιορισμοί στις προσλήψεις δεν έχουν μειώσει σημαντικά τη μισθοδοσία της κεντρικής κυβέρνησης λόγω του χαμηλού αριθμού των εξόδων από την υπηρεσία, αλλά έχουν οδηγήσει σε σημαντική δημογραφική μετατόπιση μεταξύ των κεντρικών δημοσίων υπαλλήλων. Η Ελλάδα έχει ένα αρκετά ηλικιωμένο και ταχέως γηράσκον ανθρώπινο δυναμικό στην κεντρική της κυβέρνηση, σε σχέση με τα πρότυπα του ΟΟΣΑ».
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να απολυθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι, όταν έχουν συμπληρώσει το 53ο έτος της ηλικίας τους με τη μέθοδο της «πρόωρης σύνταξης» χωρίς να περάσουν από εργασιακή εφεδρεία.
Αυτή θα είναι η πρώτη δεξαμενή απολύσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της απομάκρυνσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015. Αμεσα θα απολυθούν πάντως οι επίορκοι υπάλληλοι, μετά από την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα ολοκληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...