Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ [Πίνακες]

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Άνοδος βάσεων καταγράφεται ιδιαίτερα στα τμήματα του 1ου, 3ου και 5ου επιστημονικού πεδίου. Η άνοδος στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Νομικές, Φιλολογίες, Ψυχολογίες κλπ) ξεκινάει από 350 μόρια και πάνω κατά μέσο όρο.

Άνοδος αν και μικρή σημειώνεται στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου (Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές), καθώς βεβαίως και στις στρατιωτικές και ιδιαίτερα στις αστυνομικές σχολές λόγω κυρίως δραστικής μείωσης των θέσεων.

Στις Πολυτεχνικές Σχολές παρουσιάζεται πτώση στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια).

Άνοδο έχουν τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου. Για παράδειγμα, το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης Πειραιά (+285 μόρια) και το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού πανεπιστημίου (+176 μόρια).

Δείτε τους πίνακες των βάσεων

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...