Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Έξυπνα τρικ μακιγιάζ

Μερικές λεπτομέρειες στο μακιγιάζ είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Μάθετε μερικά έξυπνα τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια!

1. Για να έχετε πλούσιες βλεφαρίδες – πριν από τη μάσκαρα απλώστε στις βλεφαρίδες μια πούδρα ή μια ανοιχτή σκιά ματιών με ένα πινέλο, σαν να απλώνετε τη μάσκαρα. Συνεχίστε με τη μάσκαρα απλώνοντας μια στρώση και πριν στεγνώσει απλώστε πάλι την πούδρα ή την σκιά ματιών και ολοκληρώστε με την μάσκαρα δίνοντας σχήμα και καμπύλες στις βλεφαρίδες.

2. Σας αρέσει η αδιάβροχη μάσκαρα αλλά δεν ξεβάφεται με τίποτα, κάντε το εξής: απλώστε το πρώτο στρώμα με μια απλή μάσκαρα και από πάνω την αδιάβροχη, η οποία θα καλύψει την απλή και όχι τις βλεφαρίδες.

3. Να απλώνετε τη μάσκαρα από τις ρίζες των βλεφαρίδων έως τις άκρες. Αν την απλώσετε μόνο στις άκρες οι καμπύλες δεν θα διατηρηθούν από το βάρος της μάσκαρα στις άκρες.

4. Αν έχετε βλεφαρίδες χωρίς καμπύλες και η μάσκαρα δεν τις διατηρεί, τότε χρησιμοποιήστε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων. Για να έχετε διάρκεια στο αποτέλεσμα ζεστάνετε τις άκρες του με πιστολάκι μαλλιών για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια γυρίστε τις βλεφαρίδες. Προσοχή μην το παρακάνετε με το ζέσταμα.

5. Για να διατηρήσετε το κραγιόν σας, απλώστε στα χείλη ένα make up ή ένα μη λιπαρό concealer (π.χ. σε μορφή μολυβιού ή concealer προσώπου), κάντε το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια των χειλιών, απλώστε το κραγιόν, τρίψτε τα χείλη μεταξύ τους, ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο και απλώστε λίγη πούδρα προσώπου. Τέλος, απλώστε πάλι ο κραγιόν.

6. Για ζουμερά χείλη, απλώστε στη μέση των χειλιών λίγο ασημί ή χρυσό lip gloss.

7. Για κάνετε πιο έντονο το τόξο των φρυδιών, ώστε να φαίνονται πιο ανορθωμένα, απλώστε από κάτω έως το κόκαλο των ματιών λευκό ή nude μολύβι και σβήστε το ομοιόμορφα, στην συνέχεια απλώστε μια φωτεινή σκιά ματιών.

8. Για να διατηρηθεί η σκιά ματιών, απλώστε νωρίτερα ένα concealer για τα άνω βλέφαρα ή μια κρεμώδη σκιά σε nude απόχρωση.

9. Αν δεν έχετε πρόχειρο ένα σφουγγαράκι για να απλώσετε το make up, χρησιμοποιήστε το παράμεσο δάχτυλο σας, που είναι το πιο αδύναμο και απλώνει ομοιόμορφα το make up και το concealer προσφέροντας φυσικό αποτέλεσμα. Αντίθετα ο δείκτης που είναι δυνατό δάχτυλο τραβάει το δέρμα και προσφέρει έντονο αποτέλεσμα.

10. Φωτίστε τα σκούρα σημεία του προσώπου απλώνοντας απαλά μια λαμπερή λευκή σκιά ματιών ή ένα ανοιχτόχρωμο μη λιπαρό concealer, πριν το make up ή την πούδρα.

11. Για αποτελεσματικό “face lift”, απλώστε το ρουζ ξεκινώντας από το κόκαλο των ζυγωματικών που είναι στο ύψος του αφτιού και συνεχίστε οριζόντια σβήνοντας απαλά την ένταση στα μήλα. Θα ενθουσιαστείτε με την διαφορά που θα δείτε στο πρόσωπο σας.

12. Για να μαλακώσετε τα μολύβια χειλιών ή ματιών κρατήστε τα κάτω από ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και σκουπίστε με ένα χαρτομάντιλο. Έτσι το μολύβι θα γλιστράει στο δέρμα χωρίς να το τραβάει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...