Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Καμπάνια για την παιδική παχυσαρκία στα Δημοτικά Σχολεία της Χαλκίδας.

Με την έναρξη της σχολικής περιόδου, θα γίνει καμπάνια για την παιδική παχυσαρκία  με ιδιαίτερη έμφαση στα Δημοτικά Σχολεία της Χαλκίδας.

Η δράση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου θα στοχεύει σε ενημέρωση για την πρόληψη του φαινομένου, στην καταγραφή του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας στους μικρούς δημότες και στην επιστημονική υποστήριξη για την αλλαγή των λανθασμένων διαιτητικών συνηθειών και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητάς τους.

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί σοβαρό πρόβληµα υγείας στη χώρα μας, µε ανησυχητικά αυξανόµενη συχνότητα τα τελευταία χρόνια. Τα Ελληνόπουλα κατέχουν την πρώτη θέση σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά κράτη και τη δεύτερη σε όλον τον Κόσμο.

Υπέρβαρο είναι το παιδί που έχει τουλάχιστον 10% επιπλέον βάρος από αυτό που συνιστάται για το ύψος και την ηλικία του και σε μεγαλύτερα ποσοστά κατατάσσεται στα παχύσαρκα. Η παχυσαρκία θεωρείται ασθένεια με σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό (υψηλή πίεση και υψηλή χοληστερόλη, στεφανιαία νόσος, διαβήτης τύπου ΙΙ κ.α.).

Πρόκειται για μια νέα μάστιγα που οφείλεται στο συνδυασμό κακής ποιότητας διατροφής και διατροφικών συνηθειών με περιορισμένη φυσική δραστηριότητα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...