Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ακόμη μια Ανάπλαση στο Αλιβέρι!

Σε συνεχή ρυθμό έργων έχει μπει το Αλιβέρι, καθώς την Τρίτη 17 Ιουλίου δημοπρατείται η Ανάπλαση της πλατείας Ζωντού και της Λεωφόρου ΔΕΗ.Το έργο αφορά την ανάπλαση της περιοχής της Πλατείας, η οποία βρίσκεται κατά μήκος της Λεωφόρου Λιγνιτωρυχείου από την συμβολή της με την οδό Ν. Βρακά και έως την συμβολή της με την Λεωφόρο Βύρωνος.

Στα πλαίσια της ανάπλασης, έγινε ο ανασχεδιασμός της με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση και ενοποίηση του χώρου γύρω από το υπάρχον μνημείο και του πεζόδρομου που συνεχίζεται πίσω από αυτό σε ένα ενοποιημένο δίκτυο πεζοδρόμησης. Επίσης συμπεριλαμβάνει την δημιουργία Ισόπεδου Κόμβου Ζωντού, καθώς και την βελτίωση των υποδομών της Οδού Λιγνιτωρυχείου στην περιοχή του κόμβου και μέχρι το πέρας της πλατείας Ζωντού και της διασταύρωσής της με την Λεωφόρο Βύρωνος.Αναδεικνύεται το Μνημείο του Υποσμηναγού Μιχάλη Ζωντού, γίνονται επιστρώσεις με κυβόλιθους και ταινίες μαρμάρου σε ορθογωνικόκάναβο, κατασκευάζονται παρτέρια για την προστασία των υφιστάμενων δέντρων, γίνεται διαμόρφωση των χώρων πρασίνου και φυσικά πλήρης ηλεκτροφωτισμός.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα δώσουν επίσης ουσιαστικές λύσεις στα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, που παρουσιάζονται σήμερα στην πόλη του Αλιβερίου.

Τριάντα εργολάβοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό, για το έργο, που εκτός από «ανάσα» στην πόλη του Αλιβερίου δίνει και μια εργασιακή ευκαιρία στην δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης, λόγω του μεγάλου του προϋπολογισμού.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς δήλωσε ότι : Συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας,των αναπλάσεων των πλατειών των οικισμών του Δήμου. Παρά την τεράστια έλλειψη πόρων και την συνεχή οικονομική κρίση, βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό σημείο και αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη όλων των υπηρεσιών του δήμου για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν! Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που θα δώσει σημαντική πνοή στην πόλη του Αλιβερίου και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη ΔΕΗ και κατά 25% από πόρους του Δήμου.


 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...