Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ελληνοτουρκική συνεργασία για... κλοπές και ένοπλες ληστείες

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 53χρονου Έλληνα και ενός 46χρονου Τούρκου ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερις συνεργοί τους. Έκαναν ένοπλες ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, δύο απόπειρες κλοπών ΑΤΜ, επτά κλοπές τροχοφόρων και έξι κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.Τα μέλη της εγκληματικής ομάδα, εμπλέκονται σύμφωνα με την Αστυνομία σε ληστείες, κλοπές και απόπειρες κλοπών, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, καθώς και πλαστογραφίες, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και την περιοχή της Φθιώτιδας τα τελευταία δύο χρόνια.

Έκαναν "δουλειές" καλά μελετημένες


Ο Έλληνας και ο Τούρκος, μαζί με τους συνεργούς τους, σχεδίαζαν και οργάνωναν τις εγκληματικές τους ενέργειες, επιλέγοντας τον στόχο, τα δρομολόγια και τον χρόνο διαφυγής τους, μελετώντας παράλληλα τις οδούς προσέγγισης και τον χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία έπαιρναν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τους έβαζαν πινακίδες που οι ίδιοι παραποιούσαν.
Τα έκρυβαν σε αγροτικές περιοχές καλύπτοντάς τα με δίκτυ παραλλαγής στρατιωτικού τύπου για να τα χρησιμοποιήσουν στις εγκληματικές ενέργειες.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν αντικείμενα μεταμφίεσης (περούκες – αποκριάτικες μάσκες - κουκούλες) για την κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου τους ενώ για να αποφεύγουν την καταγραφή των κινήσεών τους και να μην ειδοποιούνται οι αστυνομικές αρχές, φρόντιζαν για την εξουδετέρωση των συστημάτων ασφαλείας (κάμερες CCTV - συστήματα συναγερμού), με τη χρήση διαφόρων εργαλείων – αντικειμένων και σε κάποιες περιπτώσεις με πυροβολισμούς.

Άλλαζαν ακόμα και τις πινακίδες στους δρόμους για να ξεφύγουν


Για να μπορέσουν να ξεφύγουν μετά τις εγκληματικές ενέργειες, άλλαζαν τις ρυθμιστικές πινακίδες σήμανσης των οδών και τοποθετούσαν αυτοσχέδια οδοφράγματα, έτσι ώστε να είναι αδύνατη η καταδίωξή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, ως οδοφράγματα τοποθετούσαν διάφορα αυτοκίνητα, των οποίων η απομάκρυνση ήταν αδύνατη χωρίς τη χρήση κατάλληλου γερανοφόρου οχήματος, αφού έκαναν παρεμβάσεις ( με λουκέτα - αλυσίδες – συρματόσκοινα) και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Ακόμα, κατασκεύαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους προφανώς θα χρησιμοποιούσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διαφυγή τους από τους τόπους των αδικημάτων.

Σε έρευνες των αστυνομικών, σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, αλλά και στο σπίτι του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πτυσσόμενα στιλέτα , μαχαίρια, περούκες και καπέλα, κουκούλες, μάσκες, πυξίδες, μασούρι δυναμίτιδας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φάρος περιπολικού αυτοκινήτου, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, ιδιόχειρα σημειώματα με αριθμούς αυτοκινήτων, ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα – χάρτες με οδούς διαφυγής, κιάλια, πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων, κροτίδες, πιστόλι φωτοβολίδων, πλήθος φυσιγγίων και εξαρτημάτων κυνηγετικών όπλων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, αντικείμενα αλλοίωσης εμφάνισης πινακίδων, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων, καρτών Sim και συναφών ειδών, όπως κάρτες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αριθμοί τηλεφωνικών συνδέσεων, τηλεκάρτες κ.α).

Ο 53χρονος συνελήφθη στις 27/03/2012 στο Μοσχάτο για τα αδικήματα της αρπαγής, πλαστογραφίας, αντίστασης, απείθειας. Είναι ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Ο 46χρονος Τούρκος συνελήφθη την 13/11/2011 στα Τρίκαλα για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, πλαστογραφίας, παράβαση Νόμου Περί Όπλων και Νόμου Περί Αλλοδαπών.

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, στο οποίο οδηγήθηκε του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η εκτέλεση της οποίας ανεστάλη και διατάχθηκε απέλασή του κατ’ εφαρμογή προγενέστερης δικαστικής σε βάρος του απόφασης ισοβίου απελάσεως, έπειτα από καταδίκη του για εμπορία ναρκωτικών και απελάθηκε την 02-12-2011.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών τους...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...