Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Θρασύτατη διάρρηξη, μέρα μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοίμησης στην Ιστιαία

Την Πέμπτη 14/6/2012, μεσημεριανές προς απογευματινές ώρες, άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου που βρίσκετε στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας. Στόχος τους το κεντρικό παγκάρι του Ναού και τα χρήματα.


Οι δράστες (ή ο δράστης) παραβίασαν το παράθυρο δίπλα από την είσοδο του Ιερού στη πίσω διπλανή πλευρά του Ναού και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο. 
 
Κατευθύνθηκαν στο
κεντρικό παγκάρι και με την βοήθεια πρόχειρων εργαλείων που βρήκαν εκεί παραβίασαν το συρτάρι και άνοιξαν οπή στην πάνω πλευρά προκειμένου να αφαιρέσουν τα χρήματα. Ιδιαίτερη προτίμηση έδειξαν στα "χοντρά" αφήνοντας πίσω τα "ψιλά". Στην συνέχεια έφυγαν σαν "κύριοι" αφήνοντας τα αποτυπώματα από τα υποδήματα τους στο περβάζι.

Το περιστατικό αντελήφθη η εκκλησάρισσα όπου ειδοποίησε τον επίτροπο και στην συνέχεια την αστυνομία. Τα όργανα του νόμου, με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτουν για τόσο μεγάλο δήμο, κατεύθασαν με μικρή καθυστέρηση μιας και το επανδρωμένο περιπολικό ήταν σε περιστατικό στο Πευκί. Την έρευνα ανέλαβε το Α.Τ. Ιστιαίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Ναός γίνετε στόχος διαρρηκτών. Ανάλογα περιστατικά έχουν γίνει και στο παρελθόν, ενώ πρόσφατα έγινε απόπειρα διάρρηξης και από την πίσω πόρτα του Ιερού.

Ο Πάπα Νίκος, φανερά απογοητευμένος από την διάρρηξη στον Οίκο του Θεού, καταδικάζει το περιστατικό και δίνει την συγχώρεση του στους δράστες.
http://istiaianews.blogspot.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...