Κυριακή 27 Μαΐου 2012

To Συνδικάτο τροφίμων και Ποτών για την επίσχεση εργασίας στο οινοποιείο Ε.ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε.

To Συνδικάτο τροφίμων και Ποτών σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Σε επίσχεση εργασίας από τις 9/05/2012 βρίσκονται εργαζόμενοι στο οινοποιείο Ε.ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε. οινοποιητική – τουριστική στη Ριτσώνα Ευβοίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρία είχε μέχρι πρότινος και το ΓΙΩΤ ΚΑΦΕ στην παραλία της Χαλκίδας. Ο ιδιοκτήτης «έβγαλε» τελευταία το ΓΙΩΤ ΚΑΦΕ από την Α.Ε. και το πέρασε σε συγγενικό του πρόσωπο πιθανόν γιατί μεθοδεύει την πτώχευση της Ε. ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε..

Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία είναι διαχρονικό φαινόμενο στη συγκεκριμένη εταιρία. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο εργοδότης μείωσε κατά 20% τις αποδοχές σε εργαζόμενους στην οινοποιητική, ενώ στη συνέχεια επιδίωξε να τους απολύσει χωρίς αποζημίωση. Η μαύρη εργασία έχει διαπιστωθεί ακόμα και από την Επιθεώρηση Εργασίας που έχει επιβάλλει πρόστιμο σε άλλο υποκατάστημα της εταιρίας.

Μαζί με τους εργαζόμενους ζημιωμένες έχουν βγει και αρκετές οικογενειακές επιχειρήσεις που είναι φεσωμένες από την Ε.ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε..

Η Ε. ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε. επιδοτήθηκε κατ’ επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια με χρήματα των εργαζομένων και του λαού. Το 2010 από το ΕΣΠΑ με το 50% της ανακαίνισης του ΓΙΩΤ και πρόσφατα με τον αναπτυξιακό νόμο με 750.000,00€ (!!!) περίπου. Σύμφωνα με τις επιδοτήσεις δεν μπορεί να κάνει απόλυση!!!

Το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών στο πλάι των συναδέλφων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα και το δικαίωμά τους στην εργασία θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα. Κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος και από αυτό το μικρό παράδειγμα να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι σχέδια που εδώ και δεκαετίες έχουν γίνει και υλοποιούνται σήμερα. Είναι οι σχεδιασμοί των εφοπλιστών, των βιομηχάνων που προωθούν εδώ και δεκαετίες οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλοι οργανισμοί – εργαλεία των πλουσίων.

Από τέτοιου είδους επιδοτήσεις προκύπτει το χρέος που μας έχουν ζαλίσει. Το χρέος δημιουργήθηκε από τις επιδοτήσεις και τα δάνεια των κάθε λογής Σαμπάνηδων και θέλουν να το φορτώσουν στις πλάτες του λαού με τα μνημόνια"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...