Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αναγνωστάκης: Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες -ΒΙΝΤΕΟ


Επίκαιρη ερώτηση για τη θέσπιση μειωμένων τιμολογίων της ΔΕΗ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κατέθεσε ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Στο πλαίσιο της ερώτησης, ο Βουλευτής τόνισε πως η ΔΕΗ δεν θα πρέπει να προβαίνει σε διακοπές σύνδεσης χωρίς να έχει προηγηθεί καταγγελία της σύμβασης καθώς επίσης να μην προβαίνει η ΔΕΗ σε καταγγελία της σύμβασης χωρίς να έχει προηγηθεί προσπάθεια διακανονισμού.

Υπενθύμισε δε, την υποχρέωση της ΔΕΗ να ενημερώνει τους καταναλωτές για την υπαγωγή τους στην καθολική υπηρεσία και τόνισε την ανάγκη για έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων που θα επιτρέπουν την εφαρμογή του νόμου Ν. 4001/2011 άρθρο 58.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε, υπέρ ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ώστε να αποφεύγεται η διακοπή ρεύματος και να εντάσσονται οι ομάδες αυτές στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε σε περιπτώσεις ασθενών με χαμηλά εισοδήματα που εξαρτώνται από ιατρικά μηχανήματα, ώστε να υπάρξει κάποια ευνοϊκή διάταξη που θα τους εντάσσει στο Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο ακόμα κι αν η κατανάλωση ρεύματος υπερβαίνει τις 1600KW/Η το τετράμηνο.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών κος Ασημάκης Παπαγεωργίου απάντησε, πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζονται στην δημοσιονομική εξυγίανση με στόχευση στην προστασία των καταναλωτών και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων.

Τόνισε δε, πως τα κριτήρια για την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο θα αναθεωρηθούν υπέρ των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Στην δευτερολογία του ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς ζήτησε να υπάρξει ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της διεύρυνσης του κοινωνικού τιμολογίου και ο Υπουργός απάντησε πως τα σχέδια της κυβέρνησης υπαγορεύουν πως οι νέες διατάξεις θα είναι έτοιμες σε διάστημα 1-2 μηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...