Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας "μπήκε" στη Βουλή


Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στην Βουλή των Ελλήνων και στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012. 

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ενημερώθηκαν για την ιστορία και το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην αίθουσα Χ. Τρικούπη και στα έδρανα των βουλευτών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα όπου τους υποδέχθηκαν οι κ.κ. Καπετανίδης Άγγελος και Καϊλής Αντώνιος και ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ΕΕ διατύπωσαν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους.

Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή στη συζήτηση της κ. Γεωργανά Δήμητρας, εκπροσώπου του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα ενώ οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ικανοποίηση από τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισαν από την επίσκεψη αυτή. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Ζησόπουλος Κ., Αλεξίου Ι., Παγουλάτου Μ., Κυριακούλη Ε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...