Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 16:50, αναζητά θεραπείες χωρίς φάρμακα. Η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εκπομπής, η οποία διερευνά κατά πόσο οι θεραπευτικές αυτές μέθοδοι, που σε μεγάλο βαθμό είναι σήμερα αποδεκτές και από την κλασική ιατρική, μπορούν να λύσουν σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας με χαμηλότερο κόστος από τα φάρμακα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια δηλώνουν ότι έχουν βοηθηθεί από τις θεραπευτικές αυτές προσεγγίσεις, ενώ υπάρχουν και δεκάδες μελέτες που αποδεικνύουν ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτούς τους τρόπους παθήσεις όπως ο πόνος, η κεφαλαλγία, τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, οι αλλεργίες, ακόμη και εξαρτήσεις όπως από το αλκοόλ ή το κάπνισμα.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται επίσης μέθοδοι όπως η οστεοπαθητική, η δραματοθεραπεία, η ρεφλεξολογία, μια νέα θεραπευτική μορφή γιόγκα και το ολιστικό μασάζ. Οι περισσότερες από αυτές έχουν ως στόχο να επιλύσουν κυρίως προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος αλλά και σε μεγάλο βαθμό να βελτιώσουν ιατρικά προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική μας ισορροπία.

Στο στούντιο φιλοξενούνται γιατροί που εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες μεθόδους αλλά και παθολόγος που εκπροσωπεί την κλασική ιατρική. Οι επιστήμονες μιλούν για τις αμφιλεγόμενες, από αρκετούς θεραπείες, αναζητώντας τις πραγματικές τους ενδείξεις, τα οφέλη τους στον οργανισμού αλλά και τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η εφαρμογή τους.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι η γνωστή ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η οποία για αρκετά χρόνια χρησιμοποιεί τις θεραπείες αυτές για να βρει λύσεις σε προβλήματα υγείας που την απασχολούν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...