Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η Εύβοια, με το ρεκόρ ανεργίας οδηγείται στην καταστροφή

Η Εύβοια, με το ρεκόρ ανεργίας που "έπιασε" οδηγείται στην καταστροφή. Αυτό επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

"Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η ανεργία στη χώρα μας. Από τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ξεπέρασε το 25,4% στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού , στον ιδιωτικό τομέα δε έχει φτάσει στο 33% και τραβάει την ανηφόρα.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν υποστεί  οι γυναίκες εργαζόμενες (50,4%) και οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών  (55,7%). Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι που καταθέτουν  τα χαρτιά τους προς συνταξιοδότηση έχουν αυξηθεί κατά 300%!!!

Συγκεκριμένα στο ΙΚΑ του Νομού  μας από 150 καταθέσεις  για σύνταξη έχουν ξεπεράσει πλέον τις 600 το μήνα!!! Όταν το ασφαλιστικό σύστημα για να είναι βιώσιμο πρέπει  να έχει αναλογία τουλάχιστον 4 εργαζόμενοι 1 συνταξιούχος και έχει φτάσει στο 1 προς 1 βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Ακόμα το ΚΟΥΡΕΜΑ στα εισοδήματα  των εργαζομένων  έχει φτάσει στα 5,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. Αυτό οφείλεται στη μείωση των μισθών  κατά 15,1% κατά 9,5% στις κοινωνικές παροχές  και την αύξηση των φόρων  κατά 37,3%.  Σύνολο 61,9% απώλειες εισοδημάτων.

Εντέλει είναι γεγονός ότι όλοι αυτοί οι κυβερνώντες πατριδοκάπηλοι έχουν οδηγήσει την χώρα και την κοινωνία στην καταστροφή   με τις διαταγές των έξωθεν δυνάμεων.  Ξεχνούν όμως ότι ανελλιπώς η ιστορία έχει τιμωρήσει τους επίδοξους απορυθμιστές της κοινωνίας και της Δημοκρατίας.

Οι κερκόπορτες ανοίγουν για όλους και θα τσακίσουν τα χέρια αυτών που γυρίζουν τον τροχό της ζωής προς τα πίσω."

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου καταλήγει με τη γνωστή φράση του Μαρξ "Η Ιστορία παίζεται την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...