Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σχολή Υποψηφίων Κατηχητών στην Μητρόπολη Χαλκίδας

Στην  Μητρόπολη Χαλκίδας έχει συσταθεί και λειτουργεί από το 1979 Ειδική Σχολή Υποψηφίων Κατηχητών. Επί σειρά ετών, με το ειδικά καταρτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων και εκπαιδευτικών ευκαιριών, προσφέρει στους νέους, που επιθυμούν να υπηρετήσουν ως Κατηχητές στο νεανικό έργο της Εκκλησίας, την ευκαιρία να καταρτισθούν θεωρητικά και πρακτικά για το τόσο υψηλό έργο τους.

Σ’ αυτό το σεμινάριο, θα παρουσιάσουν διαλέξεις εκλεκτοί ομιλητές και άνθρωποι που έχουν εμπειρία στην Κατήχηση και όσοι παρακολουθήσουν έχουν πολλά να μάθουν, χρήσιμα για το έργο της Κατηχήσεως και για τη δική τους πνευματική οικοδομή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με πολλή πατρική στοργή, προσκαλεί τους νέους και τις νέες της Ιεράς μας Μητροπόλεως να συμμετάσχουν στο σεμινάριο σαν υποψήφιοι Κατηχητές-Κατηχήτριες.

Προϋποθέσεις για την φοίτηση στη Σχολή:
Στη Σχολή γίνονται δεκτοί ως σπουδαστές: α. μαθητές λυκείου, β. φοιτητές Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών και γ. απόφοιτοι Λυκείου ηλικίας 17-40 ετών.

Εγγραφές:
Οι εγγραφές γίνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Βάκη 21, όπισθεν του Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος), κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00.

Έναρξη Μαθημάτων:
Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00, με αγιασμό.

Τόπος διδασκαλίας Μαθημάτων:
Τόπος διδασκαλίας Μαθημάτων η αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου ιδιοκτησίας Άγγελου Πνευματικού (οδός Μεσσαπίων 10).

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο ώρα 18:00 έως 19:30, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Η παρουσία στο κάθε μάθημα είναι υποχρεωτική. Επιτυχημένος θεωρείται ο σπουδαστής, ο οποίος «λόγω σοβαρού κωλύματος» κάνει έως δύο απουσίες. Σ’ όσους θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα απονεμηθούν ειδικές βεβαιώσεις.

Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να υπηρετήσουν την τοπική μας Εκκλησία ως Κατηχητές, μπορούν να εγγραφούν στη Σχολή και να παρακολουθήσουν τα μαθήματά της.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, δηλ. έως την 10η Νοεμβρίου 2012.

Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 22210.60404, 60405, 60406, 60407 (εσωτερικό 9), στον υπέυθυνο Αρχιμανδρίτη π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...