Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Άρχισαν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης

Στην Αίθουσα του κτιρίου της οδού Μεσσαπίων 10, ιδιοκτησίας του ευεργέτη της 
Μητρόπολης κ. Αγγέλου Πνευματικού και της οικογενείας του, έγινε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρλοπολης Χαλκίδας «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία λειτουργεί από το 2006 επισήμα με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, πλαισιομένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και άλλους Ιερείς.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος μίλησε στους Καθηγητές και Μαθητές της Σχολής, παλαιοτέρους και νέους, για την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μας παράδοσης μας και τους προέτρεψε να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα Ιερά Αναλόγια, όσο και στις Εκδηλώσεις της Σχολής.

Στη συνέχεια ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αγάπη του και τη στήριξή του, ενώ ο Καλλιτεχικός Διευθυντής της Σχολής κ. Γρηγόριος Αναστασίου, Δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας μιλώντας στους σπουδαστές, τους εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής και τους προέτρεψε να δείχνουν συνέπεια στις σπουδές τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί με 9 παραρτήματα σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ τα μαθήματα προσφέρονται εντελώς δωρεάν, αφού τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολή και τις Ενορίες μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...