Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

LAFARGE: Κλείνει το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας και ενισχύει του Βόλου!

Οριστική είναι η απόφαση της LAFARGE  να βάλει λουκέτο στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας. 

Το Σωματείο Εργαζομένων της LAFARGE-ΑΓΕΤ στην Χαλκίδα,  ανακοίνωσε ότι η εταιρία με επιστολή της παροτρύνει τους εργαζόμενους να προσχωρήσουν στην παραγωγή του εργοστασίου του Βόλου, κάτι που σημαίνει ότι το εργοστάσιο της Χαλκίδας, παύει να είναι παραγωγικό.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι "μετά τις περικοπές των μισθών μας και το εκβιαστικό δίλλημα «αναστολή προσαυξήσεων βάρδιας ή εκ περιτροπής εργασία» προσφέρει κίνητρα σε εργαζόμενους για να ενισχύσουν την παραγωγή του εργοστασίου της στο Βόλο.

Φαίνεται  πως για τη Lafarge η κρίση στην αγορά του Τσιμέντου έχει πλήξει αποκλειστικά και μόνο το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας" !!!

Η θέση του Εργατικού Κέντρου,όπως την εξέφρασε ο Πρόεδρός του , είναι ότι "η ΑΓΕΤ πρέπει να ενημερώσει πρώτα από όλα τους εργαζόμενους της, τους φορείς και την τοπική κοινωνία, το τι ακριβώς θέλει να κάνει και να αφήσει τις «μυστικοπάθειες» και τις «υπόγειες διαδρομές».
Άλλωστε είναι πάγιο αίτημα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Σωματείου  του χώρου τους εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον.

Αυτό πρέπει να κάνει μια Εταιρία του μεγέθους και ονόματος Lafarge αν τα σχέδια της είναι  καθαρά και δεν υποκρύπτουν τίποτα".

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...