Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) έφερε στη Βουλή το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ

"Σε μια δύσκολη, κρίσιμη και οδυνηρή για τους εργαζόμενους της χώρας μας στιγμή, και ενώ η ανεργία έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους σε απόγνωση, η τακτική των διοικούντων του ομίλου Νεοχημική και των υπευθύνων στο εργοστάσιο ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ στην Εύβοια τους τελευταίους μήνες, οδήγησε την εταιρεία σε απαξίωση και τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο και το μέλλον τους αβέβαιο".

Αυτό τονίζει σε ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και επισημαίνει:

"Σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της ΙΝΤΕΡΚΕΜ οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας μετά την συμφωνία (14-5-2012) με τους εργαζόμενους, έχουν “εξαφανιστεί”, δεν ενδιαφέρονται για την πορεία του εργοστασίου, δεν αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα των εγκαταστάσεων του, δεν προσεγγίζουν πελάτες που θα επέφεραν αξιόλογα οικονομικά αποτελέσματα. Παράλληλα, εκτός της στάσης της διοίκησης για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, κάλεσαν στα άλλα εργοστάσια και στα κεντρικά γραφεία του ομίλου όλους τους εργαζόμενους να παραιτηθούν και να πάρουν την νόμιμη αποζημίωση τους. Αυτό πραγματοποιήθηκε, με καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης του προσωπικού της στις 3/8/2012.

Την ίδια στιγμή που η μητρική εταιρεία Νεοχημική μοιράζει αποζημιώσεις για απολύσεις, δεν πληρώνει τις νόμιμες υποχρεώσεις της που είναι οι μισθοδοσίες των εργαζομένων στις θυγατρικές της εταιρείες ΙΝΤΕΡΚΕΜ Α΄ και Β΄.

Επειδή από τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι η μητρική εταιρεία «Νεοχημική» δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας, αφού μοιράζει αποζημιώσεις για απολύσεις και σίγουρα κάτι άλλο επιδιώκει

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

1) Σε ποιές ενέργειες θα προβούν τα υπουργεία σας ώστε να μην συνεχισθεί η απαξίωση του εργοστασίου ΙΝΤΕΚΕΡΜ ΕΛΛΑΣ και ποιές πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων του;

2) Ποιές πρωτοβουλίες θα αναλάβει το υπουργείο για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις θυγατρικές εταιρείες ΙΝΤΕΡΚΕΜ Α και Β ;"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...