Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών: Από τα Ψαχνά στην Τυνησία

Τα μέλη του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη και Μαρίνα Ντόβρου έλαβαν μέρος στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης που έγινε στο Monastir Τυνησίας από 2 έως 12 Σεπτέμβρη 2012 υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού Τυνησίας, με διοργανωτές το Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο Hammamet, την Ένωση Καλών Τεχνών Monastir και τη συμμετοχή καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο.

Σε ένα ανοιχτό εργαστήριο αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών οι καλλιτέχνες ζωγράφισαν έργα που παρέμειναν στη συλλογή της Ένωσης Καλών Τεχνών A.B.A.M. για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Hammamet και το Monastir.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών παρουσίασε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Monastir την διεθνή έκθεση ‘’ Γή της ελιάς’’ που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς φιλίας και συνεργασίας του δημάρχου Γιάννη Μπουροδήμου στο Δήμο Monastir και στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του φεστιβάλ Τυνησίας.

Στο ξενοδοχείο Les Palmiers, ακολούθησε επίσης, η επίσημη τελετή αδελφοποίησης του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών με την Ένωση Καλών Τεχνών Monastir, παρουσία εκπρόσωπων του Δήμου Monastir και πολιτιστικών φορέων της Ιταλίας, Τουρκίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Πολωνίας.

Η τελετή αδελφοποίησης πλαισιώθηκε με ελληνική μουσική και ένα βίντεο παρουσίασης της Εύβοιας μέσα από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Συνδέσμου Καλλιτεχνών του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών.

Κόντρα στους δύσκολους καιρούς για την τέχνη, οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών αποτελούν φιλότιμες προσπάθειες προώθησης του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και συγχρόνως προβάλουν μια άλλη εικόνα που τιμά και αναδεικνύει τη χώρα μας στο εξωτερικό.


eviancentreofart.blogspot.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...