Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Χαλκίδα: "Μαύρη" και ανασφάλιστη εργασία στα "χρυσωρυχεία" της παραλίας...

H "μαύρη" και ανασφάλιστη εργασία "ζει και βασιλεύει" στην Εύβοια και για άλλη μια φορά, οι έλεγχοι που έγιναν το απέδειξαν περίτρανα. Και δεν ήταν έλεγχοι σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά στα "χρυσωρυχεία" - όπως τα αποκαλεί ο κόσμος - της παραλίας...

Όπως ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο, πρόσφατα έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε 8 καταστήματα της παραλίας της Χαλκίδας και διαπιστώθηκε ότι στα 5 καταστήματα εργάζονταν άτομα, χωρίς να έχουν ασφαλιστεί στο ΙΚΑ.

Επίσης στα 7 από τα 8 καταστήματα υπήρχε πρόβλημα με το πρόγραμμα εργασίας και τα ωράρια των εργαζομένων, ενώ στο σύνολο των καταστημάτων υπήρχε πρόβλημα με τα ένσημα, που δηλώνονταν στο ΙΚΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει ότι έγιναν συστάσεις σε βιοτεχνία στη Ριτσώνα, για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και εντός 15νθημέρου θα πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος.

Το Εργατικό Κέντρο, στον επίλογο της ανακοίνωσης, τονίζει:

Για ακόμα μια φοράεπισημαίνουμε την ΑΜΕΣΗ ανάγκη  γιαεπάνδρωση των Ελεγκτικών Μηχανισμών, για καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστηςεργασίας και της φοροδιαφυγής.
Τα 11,5 δις τωνμέτρων που ετοιμάζουν να μας ανακοινώσουν για τα επόμενα 2 χρόνια, φαντάζουνπολύ λίγα μπροστά στα 40 δις το χρόνο από φοροδιαφεύγοντες και υποθάλπτοντες,της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...