Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Έλληνας Μπιλ Γκέιτς ετών 17!

Έλληνας Μπιλ Γκέιτς ετών 17! Πρόκειται για τον Άγγελο Κηπουρίδη από την Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 20η Βαλκανιάδα Πληροφορικής. Πραγματοποιήθηκε από τις 15 εώς τις 19 Αυγούστου στο Βελιγράδι.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 40 μαθητές από δέκα χώρες. «Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Έκανα όμως σκληρή προετοιμασία και περίμενα να διακριθώ» λέει στο «agelioforos.gr» ο Άγγελος Κηπουρίδης. «Μου ζητήθηκε να λύσω τρία προβλήματα σε πέντε ώρες καταφέρνοντας να συγκεντρώσω την τρίτη καλύτερη βαθμολογία» συμπληρώνει ο ίδιος,

Είχε προηγηθεί το Μάιο ο πανελλήνιος διαγωνισμός πληροφορικής μέσω του οποίου «κλείδωσε» τη συμμετοχή του στο Βελιγράδι. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Μέσα από τρεις φάσεις αναδεικνύει τους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διεθνής διαγωνισμούς του κλάδου. Αμέσως μετά ακολούθησε προετοιμασία μίας βδομάδας στην Αθήνα την οποία ανέλαβαν εθελοντικά δύο καθηγητές του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, οι Νίκος Φωτάκης και Δημήτρης Παπασπύρου καθώς και επιτυχόντες προηγούμενων διοργανώσεων.

Άριστος μαθητής ο Άγγελος Κηπουρίδης, συγκέντρωσε στις φετινές πανελλήνιες 19.670 μόρια και ετοιμάζεται να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ. «Πάντα ξεχώριζε από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Από μικρό παιδί ήταν ιδιαίτερα φιλομαθής δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φυσική, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία» τονίζει ο πατέρας του μικρού Άγγελου, Γιάννης Κηπουρίδης.

«Είναι νωρίς να κάνω σχέδια για το μέλλον, τονίζει ο ίδιος. «Προς το παρόν χαίρομαι για την επιτυχία μου». Τον επόμενο μήνα θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία από τις 23 εώς τις 29 Σεπτεμβρίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...