Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συνάντηση ΔΗΜΑΡ με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ευβοίας, Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον υπεύθυνο του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Ανδρέα Νεφελούδη και τη συντονίστρια του Τομέα, Έφη Παγκάλου, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ).

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, επιτελεί έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με το κοινωνικό κράτος.

Ουσιαστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποκαταστήσει το απουσιάζον κοινωνικό κράτος, με το δεδομένο ότι η κοινωνία είναι τεμαχισμένη.

Εάν δεν υπήρχε η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να την ανακαλύψουμε, ιδιαίτερα μέσα στις δεινές συνθήκες που υπάρχουν για την ελληνική κοινωνία.

Δεν πρέπει να περικοπούν οι πόροι των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ενδεχόμενο περικοπής θα σημάνει κατάρρευση του συστήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε ό,τι έχει σχέση με τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει, χωρίς καθυστέρηση, να υπάρξουν ως θεσμικό αποτέλεσμα, αφού, εξάλλου, δεν έχουν και κόστος. Αντίθετα θα εξασφαλίσουν δημοσιονομικό όφελος.

Βεβαίως, η χώρα βρίσκεται σε μία δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά μέσα σε αυτή
την κατάσταση πρέπει να γίνουν εκείνες οι κατανομές και εκείνη η αντιμετώπιση που θα έχει προτεραιότητες, προκειμένου να περιορίζει και να απορροφά κραδασμούς.
Προτεραιότητα, λοιπόν, είναι η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι αφορά στους ίδιους τους πολίτες, αφορά την ελληνική κοινωνία».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...