Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κύμη: 50 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Παπανικολάου

Το Τοπικό Τμήμα Κύμης της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, διοργάνωσε έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης, για τα 50 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Κυμαίου ευεργέτη της ανθρωπότητας, του Γεώργιου Παπανικολάου, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, στις 9 μ.μ..
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Συμεών Κεδίκογλου, η Αντιδήμαρχος Κ. Αρετή Μπάτσα, ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης κ Αγγελής Μαργέλης, ο Σύμβουλος κ. Σαγιάννης, ο Κυμαίος Καθηγητής της Ιατρικής κ. Βλαχόγιαννης, ιατροί , πλήθος Κυμαίων και όχι μόνο.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ευβοϊκών Σπουδών Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου και απεύθηναν  σύντομο χαιρετισμό ο Βουλευτής κ. Κεδίκογλου και η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα, η οποία και αναφέρθηκε στην αγορά του σπιτιού του Γ. Παπανικολάου από τον Δήμο, στην ίδρυση του Ιδρύματος Γ. Παπανικολάου και στο 1ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στην Κύμη τον Σεπτέμβριο.

Μίλησαν κατά την εκδήλωση η κα Γιούλη Κόκκορη, ανεψιά του Γ.Παπανικολάου για τον άνθρωπο Παπανικολάου και η φιλόλογος κα Ελένη Γλάρου, για τον επιστήμονα.

τη συνέχεια έγινε περιήγηση στην έκθεση η οποία περιλαμβάνει το αφιέρωμα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και ιδιωτικές συλλογές των κ.κ.Κωνσταντινίδη και Στάμου, μεταξύ δε των άλλων υπάρχει και το γραμματόσημο που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Κυμαίου επιστήμονα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...