Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Δίδασκε παράνομα επί 27 χρόνια

Καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας, ενώ έπρεπε να απολυθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση... από το 1985, εξακολουθούσε μέχρι πρόσφατα και δίδασκε αποκομίζοντας την ανάλογη αποζημίωση.

Μάλιστα ο καθηγητής παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του πριν από μερικές εβδομάδες, όταν η υφυπουργός Παιδείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Φρ. Κιάου υπέγραψε απόφαση με την οποία ανακαλείται η από το 1981 απόφαση -με την οποία διορίσθηκε, με διετή δοκιμαστική υπηρεσία, ο συγκεκριμένος καθηγητής σε κενή οργανική θέση Καθηγητή στο ΤΕΙ Πάτρας- σε συμμόρφωση προς τη με αριθμ. 3962/1985 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (η οποία ακύρωσε τον διορισμό του).

Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά τα 27 χρόνια, ο καθηγητής εξακολουθούσε και προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΤΕΙ... χωρίς να είναι διορισμένος, ενώ ακόμη και πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας έθεσε το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους «εάν είναι δυνατή η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης», για να μην απολυθεί. Έστω και αν το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει πως ο διορισμός του ήταν παράνομος.

Πηγή: dete.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...