Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ανήλικοι ψώνιζαν από περίπτερα με πλαστά ευρώ

Γυρνούσαν  από περίπτερο σε περίπτερο  στην πόλη της Καβάλας και ψώνιζαν μικροαντικείμενα μικρής αξίας τα οποία πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, οι δυο νεαροί  Έλληνες που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ως  τη στιγμή της σύλληψής τους, οι δυο δράστες ηλικίας 24 και 17 χρόνων είχαν εξαπατήσει τρεις ιδιοκτήτες περιπτέρων στην Καβάλα. Όμως, ο τέταρτος αποδείχθηκε πιο… παρατηρητικός και κατάλαβε αμέσως ότι το χαρτονόμισμα με το οποίο τον πλήρωσαν ήταν παραχαραγμένο. Μόλις οι νεαροί απομακρύνθηκαν, ειδοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους συνέλαβαν πριν εξαφανιστούν.

Η Ασφάλεια που ανέλαβε την έρευνα, βρήκε άλλα τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ στα περίπτερα από τα οποία είχαν ψωνίσει, ενώ οι δύο παραχαράκτες είχαν στην κατοχή τους άλλα πέντε, δύο αποδείξεις αγορών και 91,60 γνήσια ευρώ, μέρος των οποίων είχαν εισπράξει ως ρέστα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν κατασχέθηκε. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είχαν εξαπατήσει και άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...