Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΕΥΑΧ: Κατάλληλα τα νερά της Χαλκίδας για μπάνιο...

Στις 7:30 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (23 Ιουνίου), επί της λεωφ. Μακαρίου, στην είσοδο τα Ιχθυόσκαλας, από έμφραξη φρεατίου του αποχετευτικού δικτύου προκλήθηκε υπερχείλιση υγρών (αφού περνούν από αντλιοστάσιο) λυμάτων. Με άμεση επέμβαση συνεργείου της ΔΕΥΑ Χαλκίδας, εντός 10λέπτου έγινε απόφραξη και ακολούθησε πλύση της γύρω περιοχής.

Αυτό το απρόβλεπτο μα σύνηθες και ανυπαίτιο από πλευράς ΔΕΥΑΧ (στατιστικά αποδεκτό για ένα δίκτυο 200 χλμ. που συντηρείται επιμελώς στο πλαίσιο των προδιαγραφών του) συμβάν, εξ’ αιτίας τoυ υπερβάλλοντος ζήλου εμπλεκόμενης Υπηρεσίας και της επικοινωνιακής αναπαραγωγής του, προκαλεί, χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ανησυχία στους λουόμενους και πρόβλημα στο τουριστικό προϊόν της πόλης, σε περίοδο καλοκαιριού.

Η ΔΕΥΑΧ αν και έδρασε άμεσα στο συμβάν, στο πεδίο της αντίδρασης στη «φιλολογία» που ακολούθησε, επέλεξε να τοποθετηθεί έχοντας στη διάθεσή της τα αποτελέσματα των χημικών της εργαστηρίων από την εξέταση των δειγμάτων των θαλάσσιων υδάτων της Βοιωτικής ακτής, τα οποία απέδειξαν τιμές εντός των ορίων.

Η ΔΕΥΑΧ εκφράζει την απορία, τη δυσάρεστη έκπληξη και τη λύπη της για την ανεύθυνη επικοινωνιακή διαχείριση του συμβάντος.  

Διαβεβαιώνει δε, με υπευθυνότητα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Χαλκίδας, ότι τα θαλάσσια ύδατα είναι κατάλληλα και δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας για τους λουόμενους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...