Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

" Μόνο το ΠΑΜΕ υπερασπίστηκε την Κυριακή αργία"

Μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (Ταξική Ενότητα) υπερασπίστηκαν την Κυριακή αργία στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας την Πέμπτη 21 Ιούνη 2012. Η γραμμή όλων των υπολοίπων παρατάξεων ήταν ενιαία. Ψήφισαν υπέρ στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 8 Ιούλη.
Το αίτημα τέθηκε από τον εμπορικό σύλλογο Χαλκίδας ενόψει του εορταστικού δεκαήμερου από 1 έως 11 Ιούλη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να τονωθεί η αγορά.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (Ταξική Ενότητα) επισήμαναν ότι για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα μικρομάγαζα δεν φταίει ότι δεν προλαβαίνουμε να πάμε για ψώνια. Φταίει ότι δεν υπάρχει δεκάρα στις τσέπες των εργαζομένων και του λαού από τη μία και από την άλλη η δράση των μεγάλων πολυκαταστημάτων που οδηγούν στο κλείσιμο τα μικρομάγαζα.
Επισημάνθηκε ότι αυτή η απόφαση θα αξιοποιηθεί στην πορεία από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και θα λειτουργήσει σε βάρος εργαζομένων και μικρομάγαζων. Οι εργαζόμενοι θα χάσουν και την Κυριακή αργία, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί μαγαζάτορες θα αναγκαστούν να δουλεύουν χωρίς ανάπαυση ούτε την Κυριακή και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων πολυκαταστημάτων θα παρακολουθούν από τα σπίτια τους το δείκτη των κερδών τους να ανεβαίνει.
Παρόλη την επιχειρηματολογία πάνω στην οποία δεν εκφράστηκε καμία αντίρρηση, τελικά όλοι οι υπόλοιποι (11) ψήφισαν υπέρ στο άνοιγμα την Κυριακή 8 Ιούλη. Η λογική τους είναι άκρως επικίνδυνη. Η λογική του, «δεν έγινε και τίποτα», είναι η λογική του μικρότερου κακού που με μυριάδες πλέον αποδείξεις οδηγεί στο μεγαλύτερο. Με το λίγο – λίγο έχει αφαιρεθεί το σύνολο των δικαιωμάτων μας.
Άκρως επικίνδυνο είναι ειδικά το επιχείρημα ότι αυτή η απόφαση θα συμβάλει να σωθούν θέσεις εργασίας που έθεσαν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-Σ. Στο όνομα του να σωθούν θέσεις εργασίας έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα (πχ ΓΑΛΗΝΟΣ).
Η διέξοδος για τα μικρομάγαζα δεν βρίσκεται στη δουλειά νύχτα με νύχτα. Η διέξοδος είναι κοινή για εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και βρίσκεται στην ενιαία απάντηση που πρέπει να δώσουν στα μεγάλα πολυκαταστήματα που πετσοκόβουν τους μισθούς στους πρώτους και κλείνουν τους δεύτερους.
Η διέξοδος βρίσκεται στην κοινή πάλη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των ωραρίων, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000€ για την οικογένεια. Η διέξοδος βρίσκεται στη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Η Ταξική Ενότητα καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς μαγαζάτορες στις 8 Ιούλη να κάνουν απολογισμό. Ποια θα είναι τα έξοδα και ποια τα έσοδα;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...