Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

«Εβδομάδα Δράσεων για το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό»(4-8 Ιουνίου)

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη οι σχολικές μονάδες έχουν προγραμματίσει από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου παρουσιάσεις δραστηριοτήτων, συνεργασίες, επισκέψεις και δράσεις στο χώρο του σχολείου ή σε άλλο επιλεγμένο χώρο.

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο τοπικό περιβάλλον, προβολές, αφηγήσεις, δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης, συνεργασίες με φορείς, παιχνίδια θησαυρού και πεζοπορία στη φύση.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα γίνει γιορτή με θέμα «Τα παιδία σε δράση , για το περιβάλλον, την υγεία , τον πολιτισμό» όπου οι μαθητές με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών θα μεταφέρουν με το δικό τους τρόπο μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την επιλογή υγιεινού τρόπου ζωής, τη συνάντηση με τον πολιτισμό και τη διατήρηση των πανανθρώπινων αξιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παπαδημητρίου (9 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι)Συμμετέχουν τα σχολεία Ειδικό Νηπιαγωγείο,1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, Νηπιαγωγείο Βατώντα , Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Σχολείο Κωφών Χαλκίδας, 1ο, 9ο,, 18ο, 19ο ,21ο , 25ο Δ. Σχ. Χαλκίδας και 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...