Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μετά τις εκλογές τα "λουκέτα" στα τσιμεντάδικα Χαλκίδας και Αλιβερίου

Οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα ετοιμάζονται για τα "λουκέτα"
Για μετά τις εκλογές (από Δευτέρα, δηλαδή) έχουν αναβληθεί οι δυσάρεστες αποφάσεις για τα δύο τσιμεντάδικα, της Χαλκίδας και του Αλιβερίου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα εργοστάσια βαδίσουν  για λουκέτο.

Το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο να προσελκύσει την μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας σε αυτό και την εμπορική του εκμετάλλευση, ενώ για το τσιμεντάδικο του Αλιβερίου  όλα δείχνουν ότι θα μετατραπεί σε μονάδα καύσης στερεών αποβλήτων.

Συζήτηση για τις εξελίξεις στα εργοστάσια της Χαλκίδας και του Αλιβερίου έγινε την Δευτέρα 30 Απριλίου, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την παρουσία και του περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά.

Στη συνάντηση πήραν μέρος, από την πλευρά της Περιφέρειας ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Τιμπλαλέξης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Βαγγέλης Ψαθάς, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Πέτσιος και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κουλουρίδης.

Παρόντες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τσιμέντου Ελλάδας Βαγγέλης Χαντζιαράς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς και ο Οργανωτικός γραμματέας Στέλιος Ανδρεάδης, ο πρόεδρος του σωματείου των Τσιμέντων Χαλκίδας Ηλίας Κούκουρας και ο πρόεδρος του Σωματείου της ΑΓΕΤ Αλιβερίου Γιώργος Φούτρας.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, αναφέρεται ότι στη συνάντηση έγινε κοινά αποδεχτή η ανησυχία για την λειτουργία των τσιμεντοβιομηχανιών  στην Εύβοια, για την εισαγωγή τσιμέντου  και για τα «μυστικά σχέδια» σε σχέση  με την καύση στερεών αποβλήτων, για τα περιβαντολλογικά και άλλα θέματα.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι θα  υπάρχει συνεχής παρακολούθηση  του θέματος και αλληλοενημέρωση  όλων των εμπλεκομένων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...