Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εκλογές της 6ης Μαΐου, μια νέα πραγματικότητα για τη χώρα

Άρθρο του Τάσου Γέραλη
Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα  της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»  

Η ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙ» αποτελεί μια νέα Εθνική και Κοινωνική πραγματικότητα. Τα μέτρα και οι πολιτικές λιτότητας που επέβαλε εγείρουν εθνικά, πολιτικά, Κοινωνικά και επιστημονικά ερωτήματα για την δυνατότητά τους να πετύχουν την ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας, καθώς εντείνουν την ύφεση, οδηγούν σε εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού βάζοντας σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή και οδηγούν την οικονομία στα βράχια.
Παράλληλα στερούν από  τη χώρα τη δυνατότητα να ελέγξει και  να οδηγήσει την ανάπτυξή της, αφού αφαιρούν τον έλεγχο στρατηγικών τομέων ανάπτυξης της χώρας και μεταβιβάζουν αυτή την εξουσία, σε κέντρα εκτός της Ελλάδας, θέτοντας έτσι ζητήματα Εθνικής κυριαρχίας.
Ο Ελληνικός Λαός έχει αντιληφθεί πως το πρόβλημα της χώρας είναι  πρωτίστως πολιτικό. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπόρεσαν να παράσχουν στον Ελληνικό λαό στην κρίσιμη στιγμή, ούτε ένα σοβαρό σχέδιο διάσωσης και ανασυγκρότησης της χώρας. Η πλειοψηφία των Ελληνίδων και Ελλήνων πιστεύουν, ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το «Μνημόνιο ΙΙ». Η χώρα οδηγήθηκε σε απώλεια Εθνικής κυριαρχίας, αφού δεν διαπραγματεύτηκαν, αποτελεσματικά, πολύ δε περισσότερο φοβάται, ότι τα πράγματα οδηγήθηκαν σκόπιμα (;) να φθάσουν εδώ που έφθασαν. 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...