Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Συνέχεια της λειτουργίας του Παραρτήματος του ΟΑΕΕ Αλιβερίου ζητά το Επιμελητήριο

To Επιμελητήριο Εύβοιας με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη, και τον Διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Γ. Βουδούρη, ζητά την συνέχεια της λειτουργίας του Παραρτήματος του ΟΑΕΕ Αλιβερίου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως ακολούθως:
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περί κατάργησης του ΟΑΕΕ Αλιβερίου θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας, τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την συμβολή που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στην επιπλέον υποβάθμιση της νότιας Εύβοιας και κατά συνέπεια και στον ήδη υποβαθμισμένο, επί σειρά ετών Νόμο μας.
Επισημαίνουμε ότι το παράρτημα του ΟΑΕΕ Αλιβερίου λειτουργεί πολλά χρόνια ως ανεξάρτητη αυτοτελής μονάδα και είναι το μοναδικό παράρτημα εκτός Χαλκίδας. Εξυπηρετεί τις εξής περιοχές: Αλιβερίου, Αμαρύνθου, την ευρύτερη περιοχή Καρυστίας, Κύμης και Σκύρου.
Οι περιοχές αυτές έχουν δυσμενή κυκλοφοριακή σύνδεση, με ένα οδικό δίκτυο άκρως ελλιπές, και το οποίο καθιστά πραγματικά προβληματική και χρονοβόρα την όποια μετάβαση στην Χαλκίδα. Ήδη ο νομός μας πληρώνει εδώ και χρόνια βαρύ φόρο στην άσφαλτο, ως πρώτος νομός σε τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας.
Το Παράρτημα Αλιβερίου πραγματοποιεί σημαντικά έσοδα ετησίως, γεγονός που το καθιστά κάθε άλλο παρά προβληματικό. Παράλληλα εξυπηρετεί περιοχές απομακρυσμένες από την Χαλκίδα με 3.500 περίπου συνολικό αριθμό επιχειρήσεων, μια περιοχή που περιλαμβάνει και την άγονη γραμμή των ορεινών και δυσπρόσιτων χωριών και οικισμών του νομού μας.
Θεωρούμε ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΕ θα κρίνει το ζήτημα με κριτήριο μόνο τα δικά του συμφέροντα, Ζητάμε να συνεχίσει να λειτουργεί το Παράρτημα του ΟΑΕΕ Αλιβερίου για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών του Νομού μας. Προσδοκούμε στην δίκαιη μεταχείριση του θέματος σίγουροι για την θετικότητα της κρίσης σας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...