Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο Δήμος Χαλκιδέων προωθεί τον Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας "Ειρήνη Είναι"

Ο Δήμος Χαλκιδέων προωθεί  το διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι»  που διενεργείται από την 6η Απριλίου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012 από τη διεθνή ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά.

Οι συμμετοχές γίνονται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.eirinieinai.gr . Εκεί μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρούν τους όρους συμμετοχής και ακριβείς οδηγίες. Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού θα δέχεται συμμετοχές από τις 6 Απριλίου στις 15:00.
Θα υπάρχουν 2 κατηγορίες συμμετοχών:
1.Γενική
2.Μαθητικές
Θεωρούμε πως η Τέχνη, και συγκεκριμένα αυτή της Φωτογραφίας, δεν είναι ανεπηρέαστη από όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Επίσης πιστεύουμε πως είναι ενεργός παράγοντας προς μια υπέρβαση των δεδομένων κοινωνικών συνθηκών. Αυτή την περίοδο η ανθρωπότητα βιώνει μια περίοδο κρίσης και πρωτοφανών αλλαγών, με ταυτόχρονη αύξηση της βίας σε όλες τις μορφές της, σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, κάτι που σίγουρα δεν καθιστά «Ειρήνη»... Παράλληλα όμως, ακριβώς λόγω των παραπάνω, έχουν αρχίσει να προτείνονται και να προβάλλονται ή να υλοποιούνται  παραδείγματα λύσεων που μέχρι χτες θεωρούνταν εξαιρετικά δύσκολα ή δεν τα είχαμε φανταστεί ποτέ. Λύσεις που προάγουν την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, τη διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, την ισορροπία με το περιβάλλον, αναγκαίες δηλαδή προϋποθέσεις για την ύπαρξη μιας πραγματικής «Ειρήνης» στον Κόσμο.  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...