Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σύσκεψη στη Σκύρο για τα αιολικά πάρκα με συμμετοχή του... Καβοντόρου!


Ο Σύλλογος "Καβοντόρου Γή", ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Σκύρου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου και των Συλλόγων του Νησιού, έδωσε το παρών δια της Αντιπροέδρου του, Μεταλληνού Ελένης, το Σάββατο 28 Απριλίου στην Χώρα της Σκύρου.

Σκοπός της παρουσίας μας στην εν λόγω συνεδρίαση ήταν η μεταφορά της γνώσης και των εμπειριών που έχουμε σε ότι αφορά τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις Α.Π.Ε.και τους τρόπους ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων των εταιρειών που σχεδιάζουν τις εν λόγω επενδύσεις, σε σχέση με τα συμφέροντα του τόπου και των ιδιοκτητών γης.

Η Αντιπρόεδρος του «Καβοντόρου Γη», στην τοποθέτησή της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι του ΚΑΒΟΝΤΌΡΟ δέχονται τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις Α.Π.Ε.,όπως δέχτηκαν και παλαιότερα τα ήδη εγκατεστημένα αιολικά πάρκα, αφού η περιοχή δεν έχει άλλο τρόπο ανάπτυξης. Περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του Καβοντόρου ως μια περιοχή με μικρή πληθυσμιακή πυκνότητα, έντονο αιολικό δυναμικό και πλήρη απουσία τουριστικής υποδομής (κάτι που αν υπήρχε θα έθετε περιορισμούς σε τέτοιου είδους επενδύσεις).

Ειδικότερα παρουσίασε ένα σύντομο χρονικό της υπόθεσης ΑΠΕ στην περιοχή μας, καθώς και τις προσπάθειες ορισμένων εταιρειών να επιτύχουν αδειοδότηση της επένδυσής τους μέσω κατάθεσης πράξεων χαρακτηρισμού των εκτάσεων της περιοχής από το Δασαρχείο, όπου οι εν λόγω εκτάσεις χαρακτηρίζονται ως δημόσιες.

Ανέφερε δε, ότι το γεγονός αυτό πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις του Συλλόγου, των κατοίκων και λοιπών φορέων του τόπου μας καθώς αποτελεί σημαντική καταστρατήγηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων μας. Παράλληλα παρουσίασε συνοπτικά τις ενέργειες του Συλλόγου, για τη δικαίωση του ιδιοκτησιακού αγώνα.

Τέλος έγινε αναφορά στο στάδιο που βρισκόμαστε την δεδομένη στιγμή, στην τροπολογία μέσω της οποίας επιδιώκουμε να ενταχθούμε στο Άρθρο 62 του ν.998 προκειμένου να τελειώσει η οδύσσεια των κατοίκων ιδιοκτητών αναφορικά με την αναγνώριση των ιδιοκτησιών τους
Η κατάληξη της συνάντησης με τους τοπικούς φορείς της Σκύρου ήταν η κοινή παραδοχή, πως με συλλογική προσπάθεια και συσπείρωση των δυνάμεών των κατοίκων ενισχύεται και ενδυναμώνεται η λαική βούληση που υπαγορεύει σεβασμό στην ιδιοκτησία των πολιτών και σεβασμό στο περιβάλλον.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...