Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Η φαντασία στην... εκτελεστική εξουσία: Το 1821 και η δασική περιουσία στην Εύβοια!

«Στις 3.2.1830 συνομολογήθηκαν στο Λονδίνο μεταξύ των τριών εγγυητριών δυνάμεων, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, τρία πρωτόκολλα με αντικείμενο την οριστική διευθέτηση του Ελληνικού Προβλήματος και την ειρήνευση στην Ανατολική Μεσόγειο. Με την συνομολόγησή τους, το Ελληνικό Κράτος ιδρύθηκε, μετά από εννιάχρονο ένοπλο αγώνα, πάνω στα εδάφη που αποτελούσαν προηγουμένως τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Με αυτή την αναδρομή στην «ιστορική εξέλιξη της έννοιας δημόσια δασική περιουσία» αρχίζουν τις τροπολογίες τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σίμος Κεδίκογλου, η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος. Τις κατέθεσαν μεμονωμένα, αλλά το κείμενο είναι λέξη προς λέξη ίδιο.

Αίτημά τους, να ενταχθεί η Εύβοια - που αποτελεί και την εκλογική τους περιφέρεια - στις περιοχές για τις οποίες δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας υπέρ του Δημοσίου, να αναγνωριστεί η εγκυρότητα των νόμων τίτλων ιδιοκτησίας στις εκτός σχεδίου περιοχές και να υποχρεωθούν οι φορείς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές να συνάπτουν συμβάσεις για τη χρήση των ιδιοκτησιών αυτών!
(Από τα ΝΕΑ)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...