Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τα δικαιολογητικά για ένταξη στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο

Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας ανακοινώθηκε και επίσημα η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, στην  Χαλκίδα κατ’ αρχάς, υπό την σκέπη  της Τοπικής Εκκλησίας.
 
 Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο αποτελεί καρπό αγαστής  συνεργασίας της Ιερής Μητρόπολης με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και την πρόθυμη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και άλλων κοινωνικών φορέων και εθελοντών. Πρόκειται να στεγασθεί σε αίθουσα του ισογείου χώρου της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο όπου έως πέρυσι λειτουργούσαν τα Γραφεία της Μητρόπολης), το οποίο πρόθυμα προσέφερε ο ιδιοκτήτης του κ. Άγγελος Πνευματικός και η οικογένειά του, για την εξυπηρέτηση αυτού του  σκοπού. 
 
Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, δηλαδή δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη, ούτε και βιβλιάριο απορίας.
 
Προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι αυτοί που πρόκειται να εξυπηρετηθούν θα ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, παρακαλούνται θερμά, όσοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι και επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα εξυπηρετήσεως του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, να προσκομίσουν στην οδό Μεσσαπίων 10, από την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 και κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 1.00 έως 2.00 το μεσημέρι, τα εξής δικαιολογητικά:
 
  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας η Διαβατήριο.
  2. Βεβαίωση μη υπάρξεως εισοδήματος από την Δ.Ο.Υ.
  3. Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από την Πρόνοια.
Με νεότερη ανακοίνωση θα προσδιορισθεί ακριβώς ο χρόνος της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, για την οποία, όμως, όπως όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς συμφώνησαν στη σύσκεψη στο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου, είναι απαραίτητη η καλή οργάνωση και η εξασφάλιση των σωστών προϋποθέσεων λειτουργίας του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...