Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Συγκέντρωση γυναικών Δήμου Κύμης - Αλιβερίου την Πέμπτη 8 Μάρτη

H ομάδα γυναικών Δήμου Κύμης - Αλιβερίου (Μέλος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΟΓΕ) καλεί τις Γυναίκες, Εργαζόμενες, Νοικοκυρές, Άνεργες, Συνταξιούχες, Νέες Γυναίκες,  στο Εργατικό Κέντρο, Αλιβερίου, την Πέμπτη 8 Μάρτη στις 6μμ να τιμήσουν την Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας


Σε ανακοίνωσή της ανάμεσα στα άλλα τονίζει και τα εξής:

"Μέρα τη μέρα, ώρα με την ώρα η επίθεση από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων γίνεται όλο και πιο επιθετική, πιο βάρβαρη. Σε κάθε συνάντησή μας έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα νέα μέτρα, νέα επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των οικογενειών μας.

Οι γυναίκες είναι πρώτες στην ανεργία, στη μερική απασχόληση και στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη (μαύρη) εργασία. Στους νέους και στις νέες 15-29 ετών , το ποσοστό ανεργίας των νέων γυναικών είναι 40,8%.

Μεγάλη, επίσης η ανεργία στις γυναίκες 30-44 ετών, φτάνει το 20,4%.

Οι  γυναίκες έχουν ιδιαίτερους λόγους όχι μόνο να ξεσηκωθούν αλλά να μπουν μπροστά και να αγωνιστούν για ό,τι το κράτος τους οφείλει, για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη των ίδιων και των παιδιών τους. 

 Η Ομάδα Γυναικών, δήμου Κύμης-Αλιβερίου  καλεί τις γυναίκες να πάρουν θέση στην πάλη, να μετατρέψουν την 8η Μάρτη σε εφαλτήριο αγώνων".
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...