Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Αργύρης Ελληνικός “Συμπαραστάτης του Δημότη” στη Χαλκίδα

Chalcis,on the island of Evia, GreeceImage via WikipediaΟ Αργύρης Ελληνικός, εξελέγη με ευρεία αποδοχή “Συμπαραστάτης του Δημότη” και της Επιχείρησης του Δήμου Χαλκιδέων.
Ο Ιατρός (χειρουργός ουρολόγος) και συντονιστής δ/ντής του Ε.Σ.Υ., Αργύρης Οδ. Ελληνικός, εξελέγη από το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεοσύστατη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Χαλκιδέων.

Αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση υπέβαλαν επίσης και η δημοσιογράφος Μαρία Γερογιάννη, η δικηγόρος Ιωάννα Σακελλαράκη, η οικονομολόγος-σύμβουλος επιχειρήσεων Ευαγγελία Σιβίλια, η δικηγόρος Ιωάννα Πανταζή και ο συνταξιούχος υπάλληλος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» Αντώνης Ντούμας.

Η εκλογή του Αργύρη Ελληνικού, κατ΄ απαίτηση του νόμου, με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, επετεύχθη στη δεύτερη ψηφοφορία, με 34 ψήφους έναντι 1 της Μαρίας Γερογιάννη και 6 λευκών. (Στην πρώτη ψηφοφορία, ο Αργ. Ελληνικός πήρε 23 ψήφους, η Μαρ. Γερογιάννη 10, η Ιωαν. Σακελλαράκη 1, η Ευαγγ. Σιβίλια 1 ενώ βρέθηκαν 3 λευκές και 1 άκυρη ψήφος.)

Ο -πρώτος στην υπηρεσία του νέου θεσμού- Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Χαλκιδέων, Αργύρης Ελληνικός, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόταση και το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την ευρεία αποδοχή και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, διαβεβαίωσε ως προς το «αίσθημα καθήκοντος», από το οποίο εμφορείται «στην αποστολή του ενδιάμεσου μεσολαβητή» που αναλαμβάνει και εξήγγειλε «πολιτική ανοικτών θυρών» ώστε «να ακούγεται η φωνή του πολίτη».
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...