Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Στις καλένδες το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Για το οικόπεδο κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας πραγματοποίηθηκε  σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς.

 Πήραν μέρος όσοι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το οικόπεδο (πρ. πεδίο βολής Χαλκίδας) στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Εύβοιας κ. Θ. Μπουραντάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος και ξεκαθαρίστηκε πλήρως το θέμα του οικοπέδου, ενώ επιβεβαιώθηκαν όλες οι απόψεις που είχε διατυπώσει τον προηγούμενο χρόνο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και συγκεκριμένα:

α) Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανεξάρτητα από το δικαίωμα που έχει να ζητά την πληρωμή του οικοπέδου από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει κανένα λόγο στο οικόπεδο σήμερα και δεν έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει την αξιοποίηση του οικοπέδου για την κατασκευή του Νοσοκομείου.

β)  Το Υπουργείο Οικονομικών ( η αρμόδια Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας) δεν είχε κανένα λόγο και κανένα δικαίωμα να ζητήσει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την επαναχορήγηση του οικοπέδου, αφού αυτό έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για συγκεκριμένο σκοπό, από το 1986.

γ)  Η Νομαρχία Εύβοιας και σήμερα, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει για το λόγο ότι δεν εφαρμόστηκε η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που προβλέπει την παραχώρηση του οικοπέδου στη Νομαρχία και αυτή με τη σειρά της να διαθέσει το χώρο για την κατασκευή του Νοσοκομείου, και τον υπόλοιπο χώρο για άλλους κοινωφελείς σκοπούς, επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι δεν θα προσφύγει, τουλάχιστο στην παρούσα φάση, αφού αυτό που ενδιαφέρει όλους στην Εύβοια είναι να κατασκευαστεί κατά προτεραιότητα το Νοσοκομείο.

δ)  Μετά τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι το Υπουργείο Οικονομικών, κακώς έχει καθυστερήσει την παράταση της παραχώρησης των 152 στρεμμάτων, ή την επαναχορήγησή τους.

Τέλος ο Υφυπουργός Οικονομικών ανέλαβε να εισηγηθεί στον Υπουργό Οικονομικών, την παράταση ή την επαναχορήγηση της έκτασης των 152 στρεμμάτων το συντομότερο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...