Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΕΛΜΑΝ : 21 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τις απολύσεις στην επιχείρηση ΣΕΛΜΑΝ.

"Το εκδικητικό σχέδιο για το μακέλεμα των εργαζομένων, των δικαιωμάτων τους, της υπόληψής τους και εντέλει της ίδιας τους της ζωής από τους «απατεώνες» διοικούντες της ΣΕΛΜΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
 Άλλοι 21 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, διότι τόλμησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
 Οι ιεροκήρυκες και δωσίλογοι συνεχίζουν τη δουλειά τους και χωρίς την κουκούλα πλέον δείχνουν με το δάκτυλο ποιοι πρέπει να απολυθούν.
 Οι αχυράνθρωποι δεν δέχονται καμιά πρόταση για την βιωσιμότητα της Εταιρίας και προχωρούν ακάθεκτοι στην απαξίωση και το κλείσιμο του εργοστασίου.
 Τελικά όλοι οι φορείς πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, να αντιδράσουμε δυναμικά, για να προστατέψουμε αυτούς τους ανήμπορους εργαζόμενους.
 Με ευχολόγια και λόγια συμπόνιας δεν γίνεται τίποτα.
 Η Διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ πρέπει να πιεστεί με όλους τους τρόπους να σέβεται τους νόμους, τους θεσμούς, την εργατική νομοθεσία αλλά πάνω από όλα πρέπει να μάθει να σέβεται τους ανθρώπους και να μην τους φέρεται σαν δούλους.
 Πρέπει όλες οι υγιείς δυνάμεις να μπούμε σε ένα αγώνα σκληρό, μακρύ, όσο δύσκολος και να είναι, για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους, την ηθική τους και την αξιοπρέπεια όλων μας".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...