Τρίτη 26 Απριλίου 2011

KYMH: Aτύχημα στον δρόμο-κόλαση της Πλατάνας!

 Στο πιο επικίνδυνο σημείο του δρόμου Στόμιο-Παραλία Κύμης... έγινε ατύχημα με υλικές. Εδώ και μέρες δεν λειτουργούν τα φανάρια στο σημείο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η μετακίνηση στον δρόμο.

Στο ένα ρεύμα είναι τα έργα αντιστήριξης και έχει μείνει μόνο ένα ρεύμα όπου μέχρι και πριν λίγες μέρες γίνονταν η κυκλοφορία με σηματοδότες.

Τις ημέρες του Πάσχα οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα εκτός από τον σταυρό σου, να παίζεις και την…. κολοκυθιά και αν είσαι τυχερός να περνάς! Αυτή την στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο και ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Την τραγική εμπειρία ένοιωσε και ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης ο οποίος αναφέρει τα παρακάτω: «Στις πέντε (17.00 μμ) σήμερα το απόγευμα κατευθυνόμουν με την οικογένειά μου προς την παραλία της Κύμης. Φθάνοντας στο περίφημο φανάρι, μετά το Στόμιο, προσπάθησα – λόγω της αντανάκλασης του ηλίου- να καταλάβω εάν είναι πράσινο ή κόκκινο. Διαπίστωσα τελικά ότι δεν δούλευε. Αμηχανία. Να περιμένω, να ρισκάρω τη διάβαση ή να επιστρέψω πίσω. Ευθύς εμφανίζεται ένα περιπολικό το οποίο όπως διαπίστωσα έως εκείνη την ώρα είχε την αποστολή να περνά τα αυτοκίνητα προς την μία και την άλλη κατεύθυνση. Με πέρασε προς Πλατάνα.

Στην επιστροφή μας μετά από μία ώρα ερχόμενος από Πλατάνα προς Στόμιο το φανάρι κλειστό, ακριβώς στις 18.00μμ. Η ίδια αμηχανία. Περίμενα να δω που και εάν βρίσκεται το περιπολικό. Πουθενά. Ένας άλλος διερχόμενος οδηγός πέρασε προφανώς ρισκάροντας. Πλησίασα κοντά και πέρασα και εγώ. Μόλις πέρασα την διάβαση με τα τσουβάλια σταμάτησα στην άκρη του δρόμου να δω τα χάλια μας.

Πράγματι διερχόμενο αυτοκίνητο πέρασε από το σβηστό φανάρι, στα είκοσι μέτρα της διαδρομής των τσουβαλιών έβαλε όπισθεν και γύρισε γιατί ερχόταν άλλο αυτοκίνητο από Πλατάνα προς Στόμιο. Ευτυχώς η προνοητικότητα των δύο οδηγών απέτρεψε την σύγκρουση. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που έβγαλα με το κινητό μου.

Προφανώς το περιπολικό ήταν προηγουμένως εκεί γιατί η κίνηση προς το λιμάνι θα ήταν αυξημένη λόγω του απόπλου του «Αχιλλέα» για την Σκύρο. Φεύγοντας το καράβι έφυγε και το περιπολικό. Ίσως επιστρέψει αργότερα ή όταν συμβεί το μοιραίο.

Είναι όμως γεγονός ότι αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Ή θα έπρεπε να είχε κλείσει εάν δεν μπορεί η αστυνομία να ρυθμίσει την ασφαλή κυκλοφορία ή να επιλυθεί το πρόβλημα του σηματοδότη και εν πάση περιπτώσει έπρεπε να προβλεφθεί εφεδρικό σύστημα.»
evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...