Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τα πάνω κάτω στην κατανομή των εδρών για το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας

Τα πάνω κάτω έρχονται σε ότι αφορά την κατανομή των εδρών για το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας αφού τελικά υπάρχουν σημαντικές ανακατατάξειςσε οριακό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τααποτελέσματαπου εξέδωσε χθες το βράδυ το Πρωτοδικείο της Λαμίας τα συγκεκριμένα αποτελέσματα έχουν ουσιαστικές αλλαγές σε ότι αφορά την Φθιώτιδα.

Είναι χαρακτηριστικό σε ότι αφορά τον συνδυασμό του κ. Χειμάρα οι ανακατανομές μεταξύ του κ. Παπανδρέου και οι διαφορές σε ψήφους έχουν επιβάλλει ένα διαφορετικό τοπίο. Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα από τα δικαστήρια η Φθιώτιδα δείχνει να βγαίνει διπλά κερδισμένη, γιατί παίρνει έδρα στην Φθιώτιδα το Ανεξάρτητο Μέτωπο του Νίκου Παπανδρέου, την οποία κερδίζει ο Θωμάς Τουσιάδης.

Ετσι ο συνδυασμός του κ. Χειμάρα παίρνει μία επιπλέον έδρα στην Εύβοια με συνέπεια ο κ. Χειμάρας να εκλέγεται στην Εύβοια, αποδεσμεύοντας μία θέση στην Φθιώτιδα, την οποία καταλαμβάνει η κα Μακρή. Όλο αυτό το σκηνικό όμως με τις ανακατανομές επιδρά στον συνδυασμό του κ.Περγαντά ο οποίος σε ότι αφορά την Φθιώτιδα τελικά εκλέγει 9 έδρες και όχι
10, όπως προέκυπτε με τα πρώτα αποτελέσματα με βάση εκείνα τα οποία είχαν δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην Εύβοια, ο κ. Περγαντάς διατηρεί τις 10 έδρες, ο κ. Χειμάρας ενισχύεται με μία έδρα μετά την μετακίνηση της έδρας του κ. Παπανδρέου από την Εύβοια στην Φθιώτιδα, ο κ.Μαρίνος διατηρεί μία έδρα στην Εύβοια όπως επίσης από μία έδρα διατηρούν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Στουπής.

Στην Φωκίδα εκλέγει 3 ο κ. Περγαντάς και 1έδρα ο κ. Χειμάρας.

Στην Ευρυτανία, ο κ. Περγαντάς κερδίζει δύο έδρες και μία έδρα ο κ. Χειμάρας.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία υπάρχουν μεταβολές σε ότι αφορά την μία έδρα του κ. Χειμάρα που πλέον μετακομίζει στον κ.
Περγαντά. Ετσι λοιπόν για το Νομό της Βοιωτίας ο κ.Περγαντάς έχει 7 έδρες, ο κ. Χειμάρας έχει 2, ο κ. Μαρίνος κερδίζει 1 έδρα, όπως επίσης έδρα στο Νομό της Βοιωτίας κερδίζει και η κα Σπανούδη.

Ετσι συνολικά ο κ. Περγαντάς κερδίζει 10 έδρες στην Εύβοια, 9 στην Φθιώτιδα, 7 στην Βοιωτία, 3 στην Φωκίδα και 2 στην Ευρυτανία.

Οκ. Χειμάρας κερδίζει 5 στην Εύβοια, 4 στην θιώτιδα, 2 στην Βοιωτία και από 1 σε Ευρυτανία και Φωκίδα.

Ο κ. Μαρίνος παίρνει από 1 έδρα σε Εύβοια, Βοιωτία καιΦθιώτιδα.

Οκ. Παπανδρέου παίρνει από 1 έδρα σε Εύβοια και Φθιώτιδα.

Ο κ. Στουπής παίρνει 1 έδρα στην Εύβοια και η κα Σπανούδη επίσης μία έδρα στην Βοιωτία.

Ετσι διαμορφώνεται το παζλ ενώ αναμένεται με την δημοσίευση της απόφασης, σήμερα ή το αργότερο αύριο, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτούς που καταλαμβάνουν τις έδρες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...