Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αναγνωστάκης για την απαξίωση των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ

Ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τη λειτουργία και το μέλλον των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης (Ευβοίας) και Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης).


Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρονται στην απαξίωση από την Πολιτεία του σημαντικού κοινωνικού έργου που προσφέρουν στους εργαζομένους, οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν στην Επικράτεια, αφού σημαντικός αριθμός εργαζομένων που απασχολούνταν σε αυτούς, οδηγήθηκαν σε διαθεσιμότητα το Σεπτέμβριο του 2013.Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και σε πλήρη ανάπτυξη της δυναμικότητάς τους οι ΒΝΣ (φιλοξενούνται μόλις 1.370 παιδιά αντί για 2.060).

Παρόλο που έχουν υποβληθεί επανειλημμένα αιτήματα από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ προς το Υπουργείο Εργασίας από τη Διοίκηση του Οργανισμού για την τοποθέτηση υπαλλήλων στους ΒΝΣ στο πλαίσιο της κινητικότητας, μέχρι και σήμερα καμία τοποθέτηση δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ζητούν, να μάθουν ποια είναι τα σχέδια των αρμόδιων Υπουργείων για το μέλλον των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ αλλά και για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ζητούν την κατάθεση των αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης με το οποίο αποφασίστηκε η κατάργηση των ειδικοτήτων που εργάζονταν στους ΒΝΣ αλλά και τις σχετικές εκθέσεις αξιολόγησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...