Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αναγνωστάκης: «Προστασία στα κόκκινα δάνεια».

Το Υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει κατ’ ουσία να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη 1930 με ημερομηνία 24-9-13, σχετικά με την ανάγκη νομοθετικών ρυθμίσεων για την αποφυγή πώλησης δανείων σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς τη διερεύνηση πώλησης των δανείων, στους αρχικούς οφειλέτες της τράπεζας, αλλά και για την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου ώστε να επιβάλλονται κυρώσεις σε τράπεζες που δεν εφαρμόζουν την παραπάνω πρόταση.

Το Υπουργείο Οικονομικών διαβίβασε ως απάντηση, επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ενημερώνει, όπως ήδη γνωρίζαμε, ότι δεν έχει τη δυνατότητα νομοθετικών παρεμβάσεων. Παράλληλα η ΤτΕ ενημερώνει ότι η πώληση δανείων αποτελεί επιχειρηματική απόφαση, η λήψη της οποίας δεν ελέγχεται εποπτικά καθώς δεν συνδέεται με ανάληψη νέων κινδύνων.

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε αποδέκτες της σκληρής αντίληψης των τραπεζικών συμφερόντων, οι οποίες βρήκαν τη στήριξη που αποζητούσαν με τις αναχρηματοδοτήσεις που επωμίστηκε ο Ελληνικός Λαός, θέλουν όμως να ενεργούν αποκλειστικά για το συμφέρον των μεριδιούχων τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...