Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αφήνουν την έδρα οι καθηγητές στην Εύβοια

Οι καθηγητές στην Εύβοια αναζητούν «μορφές στο φως», οργανώνοντας για άλλη μια χρονιά εναλλακτικές οδούς επικοινωνίας με τους μαθητές τους και τους πολίτες.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, διοργανώνεται στη Χαλκίδα έκθεση μελών της ΕΛΜΕ Εύβοιας με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, κοσμήματος και κατασκευές.

Η δραστήρια ομάδα των εικαστικών - καθηγητών της ΕΛΜΕ Εύβοιας εκθέτει και πάλι τη δουλειά της στη Χαλκίδα, αποδεικνύοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στα πολιτιστικά δρώμενα και πέραν των αιθουσών διδασκαλίας.

«Η ομάδα δημιουργήθηκε γιατί θέλαμε να δώσουμε ένα άλλο στίγμα, εκτός από αυτό που ξέρουν όλοι για τον καθηγητή στο σχολείο. Για να δουν όλοι και μια διαφορετική πλευρά του καθηγητή, ότι έχουμε και άλλα ενδιαφέροντα και άλλες αναζητήσεις», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φιλόλογος Δωροθέα Γιαννούκου, που εκθέτει έργα ζωγραφικής.

Ο εκπαιδευτικός Αντώνης Χαϊδούτης προσθέτει ότι «σκοπός της έκθεσης είναι να ανοίξει ένας διάλογος των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας. Ο πολιτισμός είναι στοιχείο της καθημερινής μας ζωής και αυτό προσπαθούμε να δείξουμε και να ενημερώσουμε και τα παιδιά στην τάξη».

«Είναι μία έκθεση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο διότι εκφραζόμαστε και περνάμε μηνύματα με έναν έμμεσο διάλογο με το κοινό», δηλώνει η εκπαιδευτικός Καίτη Πανάγου- Σταυρακούδη, που εκθέτει έργα ζωγραφικής.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην ομάδα των εικαστικών έχουν δημιουργήσει και τη δική τους ιστοσελίδα: http://eikastikhelmeevoias.weebly.com.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...