Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αποστόλου: Αναγκαία η οργανωμένη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου της Καρύστου

Αναγκαιότητα για τη νότια Εύβοια η οργανωμένη και αποτελεσματική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου της Καρύστου


Είναι γνωστό ότι η  περιοχή της Καρυστίας βρίσκεται  στο νότιο άκρο της Εύβοιας  και για να φθάσει ένας ασθενής από το Γενικό Νοσοκομείο της Καρύστου στα κοντινότερα Νοσοκομεία της Χαλκίδας ή της Αθήνας θα χρειαστεί λόγω του άσχημου οδικού δικτύου ή των δύσκολων καιρικών συνθηκών, τουλάχιστον δυόμιση ώρες. Αν δε υπολογίσουμε κι άλλο τόσο χρόνο που χρειάζονται οι ασθενείς του Κάβο Ντόρο για να φθάσουν στο Νοσοκομείο της Καρύστου, τότε η άμεση περίθαλψή τους καθίσταται αδύνατη.

Είναι δε επίσης γνωστό ότι το Νοσοκομείο εξυπηρετεί περισσότερους από 15.000 κατοίκους, που το καλοκαίρι λόγω τουρισμού γίνονται 30.000.

Επειδή το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου:

αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό σε σημείο που να μην μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά επείγοντα περιστατικά ,
είναι απαραίτητο και βασικό στοιχείο για την επιβίωση της αποκομμένης νότιας Εύβοιας και δεν δύναται να υποβαθμιστεί ή να καταργηθεί όπως επανειλημμένες πληροφορίες από το Υπουργείο του διαρρέουν.
Ερωτάται ο  κ. Υπουργός:

Αν θα στηρίξει  τη συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρύστου, λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι σήμερα προσφορά του στην τοπική κοινωνία και
Ποια πρόσθετα μέτρα θα πάρει ώστε να μπορέσει το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις για πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη σε μια απομονωμένη περιοχή.


Ο ερωτών βουλευτής

Αποστόλου Βαγγέλης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...